Utajärven kunta

Utajärvi, ennakkoluuloton edelläkävijä, on kunta Pohjois-Pohjanmaan maakunnan itäosassa. Utajärvellä otettiin käyttöön Suomen ensimmäinen julkinen langaton verkko. Kunta sai myös Suomen ensimmäisen kuntana tai kaupunkina kaikki palvelut kattavan laatusertifigaatin toiminnalleen vuonna 2002. Utajärvellä sijaitsee myös  Rokuan kansallispuisto, joka suojelee Rokuanvaaran harjumuodostuman arvokkaita luontotyyppejä ja maastonmuotoja. Rokua Geopark on Suomen ainoa matkailualue, joka on saanut UNESCO Global Geopark -statuksen.

 

Vuosia kestänyt digitaalisen viestinnän yhteistyö 

Utajärven kunta on yksi pisimpään GALAXO® -palveluja viestinnässään hyödyntänyt asiakkaamme. Utajärven verkkosivusto on toteutettu GALAXO® Web -julkaisujärjestelmällä ja eri puolille kuntaa on sijoiteltu GALAXO® Infochannelilla ylläpidettäviä infonäyttöjä kuntalaisviestintään.

Käyttämällä GALAXO® -palvelua voi yhdistää eri kanavissa tapahtuvan viestinnän tehokkaasti

GALAXO® -palvelun eri kanavissa olevaa sisältöä voi yhdistää ja niin on tehty myös Utajärven kanavissa. Verkkosivuille päivitetyt ajankohtaiset tiedotteet näkyvät automaattisesti myös infonäytöillä eri puolilla kuntaa: paikoissa, joissa kuntalaiset vierailevat päivittäin. Näin ollen säästetään aikaa ja vaivaa, kun sisältö päivitetään vain yhteen paikkaan.

Utajärven yrittäjille on tarjottu näkyvyyttä kunnan ylläpitämässä Yritysrekisterissä, josta yrittäjien ylläpitämät ja tekemät ilmoitukset näkyvät automaattisesti infonäytöillä. GALAXO® -palveluun voidaan yhdistää tietoa myös ulkopuolisista järjestelmistä ja palveluista. Utajärven Yritysrekisteriin tuodaan automaattisesti yrittäjien yhteystiedot PRH:n rekisteristä.

Suomi.fi:n Palvelutietovarannosta tiedot automaattisesti kunnan verkkosivuille

Julkishallinnon yhteisestä palvelutietovarannosta löytyvät kaikki julkisten palveluiden tiedot ja asiointikanavat yhdenmukaisella tavalla. Utajärven kunnan verkkosivuilla on integraatio suomi.fi:n Palvelutietovarannosta. Kunnan kaikki palvelut ja niihin liittyvät asiointikanavat sekä yhteystiedot noudetaan automaattisesti Palvelutietovarannosta mikä on merkittävä helpotus tietojen ajantasaisuuden ja yhtenäisyyden hallinnalle.

Infonäytöt saavat kiitosta kuntalaisilta

Infonäyttöjä on sijoitettu Utajärven kunnassa muun muassa kauppoihin, terveysasemalle, taajama-alueelle, leipomoon ja kunnanvirastoon.

GALAXO® Infonäytöt ovat vastanneet Utajärven kunnan odotuksia ja kuntalaisilta on tullut pelkästään positiivista palautetta. Kunnan asukkaat kertovat, että kaupan kassajonossa tai terveysasemalla omaa vuoroa odotellessa kunnan asiat tulevat hetkessä luetuiksi kätevästi ilman vaivaa. Kunnan tiedotuksia ei voi olla huomaamatta arkisia asioita hoitaessaan. Näyttöjä toivotaan olevan enemmänkin.

Utajärven kunta hankki näytöt avuksi kuntalaisviestintään. Tarkoituksena oli saada toimiva viestintäkanava kuntalaisille, jonka kautta kuntatietoa ja informaatiota ajankohtaisista tapahtumista olisi helppo välittää kunnan asukkaille. 

www.utajarvi.fi

Yhteistyötä vuodesta 1997 alkaen

Kysy lisää