Kajaanin kaupunki

Kajaanin kaupungin alueella on monipuolinen ja laaja infonäyttöverkosto. GALAXO® infonäyttöjä on mm. useissa oppilaitoksissa, kirjaston, seurakunnan, liikennepalveluiden ja vapaa-ajan tilojen yhteydessä.

Lehtikankaan koulussa toimivat esimerkiksi:

  • Peruskoulu lk. 1-9 (750 oppilasta), erityisen tuen luokat harjaantumisopetuksesta alkaen
  • Päiväkoti (noin 100 lasta) pidennetyllä aukioloajalla
  • Kirjasto
  • Kajaanin kaupungin tuotantokeittiö
  • Nuorisotyön tilat; vanhan liikuntasalin yhteydessä

Palvelun infonäyttö- ja AV-toteutuksista vastasi kokonaisuudessaan paikallinen yhteistyökumppanimme, kajaanilainen AV-kolmio. Projektista vastannut Teemu Karsikas AV-kolmiolta toteaa, että projekti oli haastava, koska toteutuksessa käytettiin monipuolisesti uusinta laite- ja ohjelmistotekniikkaa:

"Yhteistyö infonäyttöjen, niiden liitäntöjen ja sisältöjen toteutuksen osalta Galaxo Oy:n kanssa on sujunut mainiosti. Myös loppuasiakas on ollut erittäin tyytyväinen nyt toteutettuun, toimivaan digipalvelukokonaisuuteen. Muutenkin yhteistyömme Galaxon ja meidän välillä on rehellistä ja reilua; kahden pohjoissuomalaisen pitkään toimineen yrityksen vuoropuhelua asiakkaidemme parhaaksi.

- Teemu Karsikas, AV-Kolmio

 

Kajaanin lyseossa oppilaille ja henkilökunnalle viestitään infonäytöillä

Kajaanin lyseon peruskorjaus on valmistunut syksyllä 2020 ja lyseolla on otettu käyttöön GALAXO® infonäytöt viestintään oppilaille ja henkilökunnalle. Oppilaat voivat seurata näytöiltä muun muassa kerhoinfoja, Lyseon omaa urheiluruutua koulujen välisten kilpailujen tuloksista sekä koulunuorisotyön sisältöjä.
 
”Oppilaille tarjottava sisältö tukee oppilashuoltoa ja koko koulun toimintaa, kun oppilas esimerkiksi näkee näytöltä, keitä koulun nuorisotyöntekijät ovat ja missä he liikkuvat. Näytöillä on lisäksi muistutuksia ajankohtaisista koronaohjeistuksista sekä YLE:n sivustolta tuleva RSS-syöte ajankohtaisista alueen uutisista”, kertoo Kajaanin lyseon rehtori Marko Kuvaja.
 
Opettajien tiloissa näyttöihin tuodaan sisältöjä Lyseon sisäisestä Sharepoint-ympäristöstä, joka on keskeinen osa lyseon viestintää ja yhteistoimintaa.
”Opettajat näkevät ajankohtaiset asiat näytöiltä ilman, että erikseen täytyy kirjautua koneelle niitä katsomaan. Infonäytöille on tehty siisti ulkoasu Sharepointista poimituille asioille ja visuaalisuus tukee hyvin sisäistä viestintää”, Marko mainitsee.
 
Lisäksi Lyseolla hyödynnetään eri näytöissä ajastustoimintoa, jolla koulun tilojen iltakäyttäjille voidaan kohdentaa erilaista viestintää.
 
”Iltakäyttäjille on tärkeää painottaa esimerkiksi koronaohjeistuksia. Näyttökohtainen sisällön ohjaus on helpottanut päivä- ja iltakäytön viestintää ja kokemuksemme näytöillä viestimisestä on positiivinen”, Marko kertoo.

 

Kysy lisää

Sähköposti

myynti@galaxo.fi