Galaxossa tapahtuu
04.09.2018

Älykästä pysäköintiä Hartelan Verstas-hankkeessa

Karjasillan Verstas on Hartelan aluerakentamiskohde Oulussa.
Rakentamisprojektin rinnalla toimii Business Lab & Living Lab, joka on innovaatioalusta uusien asumisen tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen yhdessä yritysten ja asukkaiden kanssa.

Karjasillan Verstaan asuinalueelle suunnitellaan ratkaisuja sujuvaan, taloudelliseen ja ekologiseen liikkumiseen. Alueen rakentavan Hartelan tavoitteena on kehittää tulevaisuuden liikkumista, josta hyötyvät niin asukkaat, ympäristö, taloyhtiöt kuin lähikorttelitkin.
Verstaan alueelle rakennetaan kattava sähköautojen latausjärjestelmä, joka osaltaan takaa ajanmukaisen, asukkaiden tarpeet täyttävän pysäköintitilan myös sähköautojen yleistyessä. Samalla ratkaisu kannustaa ekologiseen autoiluun.

Älykkään pysäköinnin demo on toteutettu Karjasillan Verstas Business Labiin. Ajoneuvojen liikettä simuloidaan esim. rekisterikilpeä vastaavan tunnisteen avulla.

Demosta kerätään palautetta Karjasillan Verstas Business Labin ja Living Labin vierailijoilta, esim. vierailevilta asiakas/asukasryhmiltä, sekä työpajoissa. Palautetta hyödynnetään konseptin kehittämiseen.

Galaxo Oy on toteuttanut älykkään infonäyttöratkaisudemon, jolla voidaan demota käytännön pysäköintitilannetta tulevassa parkkihallissa. GALAXO® -järjestelmä on myös integroitu Helvarin älykkääseen valaistusjärjetelmään. Näin infonäyttöjen ohella myös valaistuksella voidaan opastaa pysäköivä auto oikeaan paikkaan.
Toteutetussa demossa pysäköinnin hallinnointi ja varaaminen tapahtuu mobiililaitteella.

Toteutettu demo on osa Ympäristöministeriön Kira-Digi -hanketta.
KIRA-digi vauhdittaa kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota. Hallituksen kärkihankkeessa ovat mukana ministeriöt, kunnat ja KIRA-foorumi. Tavoitteena on avoin ja yhteentoimiva rakennetun ympäristön tiedonhallinnan ekosysteemi.


Lue lisää: hartela.fi/karjasillanverstas

Lisätietoja:

Helena Moring
+358 40 545 9875
helena.moring at hartela.fi

Jukka-Pekka Laitinen
+358 44 551 5147
jukka-pekka.laitinen at galaxo.fi

 

 

Jaa Facebookissa

 Galaxo Oy, Kauppurienkatu 23, 90100 Oulu
myynti@galaxo.fi, tuki@galaxo.fi, vaihde +358 (0)8 375 900, fax +358 (0)8 375 902
Y-tunnus: 1075471-1

Yhteystiedot  | Käyttöehdot

 GALAXO® on rekisteröity tuotemerkki Euroopassa.